We gaan het doen

De kogel is door de kerk: we gaan eens rustig kijken of we een hond kunnen vinden die we allebei leuk vinden. Ik wil geen kleine hond en mijn partner wil geen hele grote hond. Praktisch gezien moet de hond ook mee kunnen met onze normale bezigheden. En dat niet alleen in de auto en de (sta)caravan, maar ook met fietsen etc. Daarnaast mag het best een hond zijn die veel beweging nodig heeft, want de tijd om dat te doen is er dan. Verder is er natuurlijk nog een keuze die gemaakt kan worden tussen asiel en fokker.

Fokker

We besluiten dat we echt een pup willen en dus bij een fokker terecht moeten. En dan komen volgende vragen. Hoe kom je tot fokkers en moet het een 'bastaard' (' vuilnisbakkenras') of een rashond worden. Lang zoeken op het internet zorgt er voor dat je allerlei zaken gaat afwegen en tot de conclusie komt dat het karakter van een hond het beste te voorspellen valt als je een rashond neemt. En welk ras spreekt je dan aan. Overal vind je negatieve karaktereigenschappen, maar ook positieve. En welke spreken je aan, welke zijn zwaarder wegend. Een zoektocht volgt en er worden leuke hondenrassen gevonden. En hoe kom je bij fokkers van die rassen? Weer een nieuwe zoektocht. Je leest weer van alles over goede fokkers en broodfokkers met alle plussen en minnen die daar bij horen.

Ras

Verschillen zijn ook te vinden in de manier waarop het binnen verschillende rassen is georganiseerd. Er zijn allerlei rasverenigingen en de ene heeft duidelijk verbinding met fokkers en andere weer helemaal niet. En welke eisen er worden gesteld. En willen we wel een pup die helemaal voldoet aan de rasstandaard. Niet zo zeer vanwege die standaard, maar vooral vanuit het gevoel dat het karakter iets beter voorspelbaar is. En dan moet je je ook daarin weer verder verdiepen. 

De eerste stappen zijn gezet.