Wachttijd voor een pup

Na inschrijven

De aanmelding bij de NVSW ligt al weer een tijdje achter ons en we zijn na een aantal maanden een behoorlijk aantal plaatsen opgeschoven op de wachtlijst. We hebben de tijd en zien dat de belangstelling voor de aanschaf van een puppy door Corona enorm is toegenomen. Bij onze inschrijving telden de lijst meer dan 200 belangstellenden en na een 6-tal maanden is de lijst gegroeid tot meer dan 450 belangstellenden. Of die uiteindelijk allemaal een pup willen zal de tijd leren. Voor ons is er in elk geval geen echte wachttijd, want we zijn ruim op tijd en zijn er nu toch nog niet klaar voor.

Kennis opdoen

Ondanks dat we al eerder honden hebben gehad valt er heel veel - bij - te leren. Het is werkelijk ongelooflijk wat er allemaal te vinden is over honden en het opvoeden van puppies. Ook de manieren waarop dat allemaal kan gebeuren is enorm uitgebreid. Je krijgt eigenlijk het gevoel dat we vroeger maar wat gedaan hebben. Hele verhalen zijn te vinden over wat wel en niet te doen bij de opvoeding en het valt op dat de huidige opvattingen sterk gekleurd zijn door het werken met positief belonen. Allerlei zaken die vroeger zo normaal leken staan nu in eens in een ander daglicht.

Wat ook heel erg veranderd lijkt is de manier van huisvesten en vervoeren van de honden. Veel wordt gesproken over benches die vooral een veilige haven moeten zijn voor de hond en de manieren waarop de honden vervoerd moeten worden in de auto. Vanuit veiligheid en het eigen plekje voor ons nieuwe gezinslid gaan we zeker voor een autobench. De hond los in de auto is zeker geen optie (meer).

Vervoer

Naast de autobench is er een enorm aanbod gekomen van manieren om fiets en hond te combineren. Het grote aanbod fietskarretjes stemt ons blij, want wij willen zeker ook mobiel blijven en onze pup (of later de 'te oude' hond) meenemen op onze dagtochten, zeker ook als deze omgebouwd kunnen worden tot 'wandelwagen'. Het maakt wel dat onze toekomstige huisgenoot snel moet leren om in de kar te gaan. En zoals te verwachten ook daarin waanzinnig veel te vinden over manieren waarop je dat kunt 'aanleren'.

Internet

Het heden-ten-daagse medium geeft niet alleen de mogelijkheid om kennis op te zoeken op YouTube en vele andere bronnen. Het internet heeft ook gezorgd voor het aanbod van app's voor de telefoon waarop mensen elkaar kunnen helpen met vragen en goede raad. Moeilijk is het om het kaf van het koren te scheiden, want zo veel mensen, zo veel meningen. Ook zie je in FaceBook-groepen van alles voorbij komen: betweters, korte lontjes, goede gemeende raad en nuttige bronverwijzingen. De jungle is groot maar wel onder handbereik.