Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

 

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd bij de Hondsbossche Zeewering tussen Groet en Petten. In het veroop van een jaar hebben grote sleephopperzuigers, verschillende graafmachine en bulldozers het zand dat voor de kust is gebracht door opspuiten en onder meer via de zeestroming verder tegen de dijk aangebracht. Met veel energie en vernuft is daar een prachtig duinlandschap ontstaan dat inmiddels behoorlijk volgroeit. Het gevolg is dat Petten nu een volwaardig strand heeft en er een prachtig strand is toegevoegd aan onze kust en wel op de plaats waar deze niet was: tussen Camperduin en Petten.

Op deze pagina zullen foto's van dit nieuwe stukje Nederland geplaatst worden. Een nieuwe plaats om te recreëren waarbij het grappig is om met GPS en 'oude kaarten' te constateren dat je midden in zee loopt/bent.

Bij de weblink vind je ook een link naar de website van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) die naast een speciale pagina ook een speciale tentoonstelling heeft gerealiseerd in Petten. Voor geïnteresseerden zeker een bezoekje waard. 

Uiteraard ook hier de link naar Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee