Afdrukken

De pup is geboren

maart/april 2021

Het begint echt spannend te worden. Vanwege het beperkte aantal nestjes wordt het wachten niet direct beloond, maar zien we steeds kleine verschuivingen. Soms een plaatsje vooruit, soms eentje achteruit. Er is niet goed een peil op te trekken. de maand loopt naar het einde en er zijn nog geen echte schokkende veranderingen meer geweest. Zou het dan toch richting juni/juli 2021 gaan verschuiven voordat we verblijd worden met een hondje? Wie zal het zeggen? En wat doe je dan met vakantieplanningen? Lastig...

Telefoon

En dan wordt het paaszaterdag en gaat plotseling de telefoon. Er is een nestje met een pup voor ons! Al snel volgt een uitwisseling van gegevens en wachten we ongeduldig tot het moment dat we contact kunnen opnemen met de fokker. Als snel wordt duidelijk dat we in aanmerking komen voor een pup van kennel ‘fan it Noetsele Hiem’ en het eerste contact is super.
We maken een afspraak om te komen kijken en bij de kennismaking is wat ons betreft sprake van een leuke klik. Er volg een vloed aan informatie in een meer dan prettig eerste contact.  Daarna is de start van ‘puppyspam’ en worden we overladen met foto’s en video’s van de 8 puppy’s en moeder Pleun. Het is een genoegen om te zien hoe relaxt de moeder zich gedraagt. In combinatie met de ontvangen informatie over de eigenschappen van de moeder, de ‘aanpak’ van het opvoeden van de puppy’s en de eerste testen dringt het steeds beter tot ons door: we krijgen een pup van een hele betrokken fokker en stabiele moederhond.

Het nieuwe wachten

Het nieuwe wachten is begonnen en nieuwe vragen komen op.  Want het is natuurlijk nu nadrukkelijker aan de orde om na te denken over puppy-cursussen. Helaas is alles nog dicht en kunnen we nergens kijken. En wat willen we gaan doen: de interesse gaat uit naar trainingen die gaan in de richting van de jacht zonder echt te willen gaan jagen. En wat gaat zo’n pup eten. Wat is goed en wat is beter? Waar moet je echter letten is natuurlijk wat de fokker aan het nest gaat geven en wat ze van daar uit aan ons mee gaat geven.

Voeding

Weer een nieuw punt om uit te zoeken dient zich aan.  Na veel onderzoek op internet en contact met de fokker komt Farm Food naar voren. Alle daar ingewonnen informatie opent weer deuren naar een nieuw kennisgebrek. Veel interessante weetjes helpen me weer verder op het pad van de voorbereiding op de komst van onze pup. Duidelijk is geworden dat vers vlees toch een grotere rol zou moeten spelen dan ik me ooit gerealiseerd had. En dan ik in het verleden had gezien en zelf had toegepast. Ook het gebruik van vuile groene pens valt ineens op zijn plek.  Toch heb ik het idee dat er best veel veranderd is en dat het niet helemaal alleen aan mij ligt.

 


Nog 6 weken wachten en verder voorbereiden....